fredag 20 november 2009

Äta som en apa - testa rawfoodVi är inte bara människor utan delvis apor, och då bör vi äta som apor. Det vill säga 70 procent frukt och 30 procent gröna blad. Toppat med lite nötter och frön. Jag som tyckte att veganism verkade svårt. Här har du elitgrenen, hälsokostens svar på triathlon eller formel-1.

Enligt förespråkarna ska kosten ge dig perfekt hälsa, en massa energi och förebygga sjukdomar såsom diabetes.

Jag lekte med tanken att testa på detta åtminstone en månad eller en vecka. Resultatet blev att min fruktkonsumtion gick från att vara nästan obefintlig till att uppfylla socialstyrelsens normer. Längre än så har jag inte kommit just nu. Om jag började med hälsokost skulle jag få lägga ned den här bloggen. Vad skulle livet vara utan allt härligt fett och salt?

Har raw-foodisterna rätt? Vissa artiklar tyder på det:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.301284-nu-frossar-vi-i-frukt


torsdag 19 november 2009

måndag 9 november 2009

Ägaren till King of india mördad!


Ägaren till mitt och flera av mina vänners favorithak tragiskt nog har blivit mördad. King av india var ett ställe som jag och de andra i konstnärsgruppen"Världens Ende" periodvis brukade hålla till på. Åt en tallrik med palak paneer och drack King fisher eller Bangla. Kanske avslutade man med en portion kulfi.

Jag kan inte bestämma mig om det är (eller kanske snarare var) King of india eller New dehli som ska ha epitetet Göteborgs bästa indier. New Dehli var något vassare när det gällde maten medan stämningen och framförallt ägaren till King of india som vi brukade kalla "Mr. King" var oersättlig.

Ofta pratade han en stund med oss innan vi skulle gå, och han sa någon gång att han brukade känna igen oss och tyckte vi var roliga. Trots att våran högljudda frispråkighet fick en del av hans gäster att vända sig om generat.

Detta är den största förlusten för Göteborg sedan jag flyttade hit. I fredags höll mina vänner en högtidsstund i vår atelje, för att visa respekt för Göteborgs trevligaste krögare.

Mer om händelsen:
http://www.gt.se/nyheter/1.1764931/hittades-bunden-och-mordad-i-goteborg
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.288122-mordmisstankt-angav-sig-sjalv

Min vän Henriks serie om bland annat King of india:

http://henrikbromander.blogspot.com/2009/09/fildelning-20.html


Tidigare blogginlägg om King of india på Björnstek:

http://bjornstek.blogspot.com/2009/02/tre-favoriter-i-goteborg.html