Jag och Ludwig går igenom ett industriområde som känns typiskt Hisingen. Vi ser en skylt. Den visar Jenin grill. Men det finns ingen dörr. Var går man in? Ludwig såg ett foto på nätet där det var en trappa. Och vid sidan av huset finns en trappa, som leder till en olåst dörr. Men väl uppe på trappan, som känns som en brandtrappa får jag känslan att det är fel. Jag går ned och vi fortsätter runt. Genom en tagtrådsförsedd gallergrind, och här finns en skylt och ytterligare en trappa.
Väl inne går vi igenom en korridor med flera anonyma dörrar. Jag känner igen konceptet från gamla Jenin Grill som låg i Hammarkullen. Gick man på toaletten fick man först gå igenom något som liknade en trappuppgång i ett hyreshus. Där fick man själv leta upp något som liknade en toalett.
Vi hittar restaurangen längst ned i korridoren, och man fortsätter att känna igen sig. Den spartanska inredningen. Kolgrill. Traditionell meny med hemlagade meze. En leende mr. Jenin är på plats så allt är som det ska vara. Vi beställer in vegetariska mezetallrikar och då upptäcker jag att det som redan var bra blivit ännu bättre. De har börjat baka brödet själva. Allt smakar lika bra som det brukar. Priserna är alltid låga.
Att Jenin grill bara fick en trea i GP bekräftar tyvärr bara det jag redan sagt om deras matjournalistik. Inkonsekvent och spretig, och man får en känsla av att recensionerna är skrivna av någon som vanligtvis gör något annat.
Det gläder mig att Jenin Grill håller ställningarna, något flera av mina andra favoritrestauranger inte klarat.
1 kommentar:
Kul att du har hittat hit Björn, tom. bättre än tawuok kycklingen på vårt favvoställe!!
/T
Skicka en kommentar