Friterad rulle med spicy tuna på Åsushi
I min tidigare artikel favoriter i hooden, skrev jag om tre restauranger i Gamlestan, där jag bodde på den tiden. Nu bor jag i Kärrtorp i Stockholm, ett område som består av miljöpartister med småbarn och goda inkomster.
Kärrtorp är dock ingen höjdare matmässigt. För att äta lunch tar jag mig till grannkvarteren i Dalen, mest känd som rapparen Einàrs hemort. Jag passerar det 70- tals präglade Dalens sjukhus och går upp för Sofielundsvägen, Åsushi är den avslägset bästa restaurangen i området. Inredningen är ganska speciell, trä modern japansk restaurang i kombination med gammal pizzeriakonstverk på väggen som de tagit över från den tidigare restaurangen med väldigt olik stil.
Restaurang Hybrid ligger på hörnet om man följer Sofielundsvägen upp till Nynäsvägen. Är det en kvarterskrog, en pizzeria eller ett steak house? Typsnittet på skyltarna ger dessa associationer. De har äldre herrar som hjälper en till bordet och maten är klassisk elegant men känns moderniserad. Påminner om Restaurang Kometen i Göteborg som tidigare var en favorit, eller kanske Sea Horse som är favoriten i Helsingfors.
¨
Boeuf Bougogine på dovhjort på Hybrid
Moussetårta havtorn på Hybrid
Matateljén
Matateljén som ligger i idyllen Enskede, har haft en del hype så det skrivits om restauranger i förorten. Maten är topklass. Blir definitivt fler besök nu när uteserveringen öppnat. De ska även ha en foodtruck i kungsträdgården som jag inte testat.
Morrötter, morotscreme, mandlar, sallad mm
Matateljen i Enskede
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar