lördag 15 december 2012

Restaurang China!


En trend på matscenen har länge varit "nose to tail", det vill säga man äter alla delar av ett djur, inklusive mindre populära organ som njurar, lever, bräss, hjärna, benmärg och liknande. Är man inne på detta och vill prova vad det kinesiska köket har att bjuda ska man besöka restaurant China! i Stockholm. Denna populära autentiska kinarstaurang hette Dragon House när jag besökte den första gången. Jag åt då rätten "frasiga gristarmar", kanske inte särskilt märkvärdig rent smakmässigt men ändå rolig att beställa på grund av namnet.

Andra gången testade jag vattenkokt oxfilé som skall vara en av deras populäraste rätter. Detta är en äkta Szechuan- rätt, till skillnad från många falska kopior som kallas Szechuan, men inte innehåller äkta szechuan- peppar. En krydda med väldigt distinkt, nästan galvanisk smak.

Jag testade även ankhals som sidorätt. Något jag skulle vilja prova nästa gång är ankfötter. Dessa innehåller mycket kollagen som enligt webiten Blueberry lifestyle skall hjälpa till att hålla huden smidig och slät. Kollagen tillsätts därför i många sminkprodukter, men det ska enligt källor även ge effekt vid förtäring.

http://www.restaurantchina.se/

Adress:
Ringvägen 110 - 116 61 Stockholm
Telefon: 08 668 87 71

Inga kommentarer: