På vår kortsemester i Polen förra helgen ville jag och Stina avsluta en i övrigt lyckad resa med en lite finare och dyrare restaurang. I Thomas Cooks Gdansk- guide tipsades det om Palowa, som tillämpade dubbla priser jämfört med övriga staden. Trots regnoväder släpade vi oss de tvåhundra metrarna och plötsligt hade vi betalat lyxrestaurang- priser för att sitta i en tom dracula- matsal där Chopin spelades i matsalen och en Polska energy strömmade ur en transistorradio i baren.
De två musikstilarna kämpade mot varandra över vårt bord medan vi tvingade oss i en schnitzel som smakade Dafgårds mikrouppvärmda, samt en panerad fisk som Stina beskrev som "fiskpinnar".
Vi åt ingen dessert, och jag lovade mig att inte slösa pengar på någon guidebok nästa gång.
söndag 12 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar