Den första rätten jag provade var tonfisk med grillad paprika och vinägrettsås. Men eftersom jag inte bor i New York som Mario, utan i Göteborg, bytte jag ut tonfisken mot marulk som är ett mer lokalt alternativ.
Ingredienser:
- Tjocka bitar av en bra grillfisk, till exempel marulk, havskatt, torsk eller lax.
- Olivolja
- Persilja
- Havssalt
- En klyfta Vitlök
- Färskmalen svartpeppar
- Pinjenötter
- Någon typ av vinäger
- Stora svarta oliver med kärnor, tex kalamata
- Stora gröna oliver med kärnor.
- Rödlök
- Två paprikor av valfri färg och sort.
- Skär upp paprikan och skiva en fjärdedels rödlök tunt, skär några gröna oliver i klyftor och avlägsna kärnorna. Rosta pinjenötterna. Riv eller hacka vitlöken fint. Ställ tillbehörena åt sidan i skålar.
- Gnid in fisk- bitarna med salt och olivolja
- Värm på grillen eller stekpannan. Grilla fisken några minuter på ena sidan.
- Under tiden som fisken grillas gör du vinägretten: Blanda rödlök, 1 del vinäger, 3 delar olja, och de gröna olivklyftorna. Lägg i viltlöken och de rostade pinjenötterna.
- Lägg på paprikan och de svarta oliverna på grillen.
- Häll lite olivolja och malen svartpeppar på den råa sidan av fisken. Vänd sedan på den. Grilla tills fisken verkar genomstekt men den får absolut inte bli torr.
- Lägg upp vinägretten på en tallrik, lägg på fisken, och på toppen lägger du paprikan, de svarta hela oliverna och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar